EU:n tietosuoja-asetus on hyväksytty, ja se tulee olemaan osa sovellettavaa lainsäädäntöämme jo 25.5.2018. Tietosuoja-asetus sisältää monia kohtia, jotka vaikuttavat suomalaisten yritysten, järjestöjen ja julkisyhteisön edustajien toimintaan suunnittelua vaativalla tavalla, ja jopa sakon uhalla. Tietosuojalla on oltava vahva perusta organisaation käytännöissä jo nyt.

Miten on tietosuojaosaamisesi laita? Ovatko nykylainsäädäntö ja sen periaatteet hallussa? Miten voimassaolevan lainsäädännön asettamat tietosuojavelvoitteet on toteutettu toiminnassanne? Mitä lainsäädännön asettamat vaatimukset käytännössä tarkoittavat?

Seminaarin asiantuntijat käsittelevät yksityisyydensuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä ongelmatilanteita käytännön tapausten avulla. Päivän aikana käydään läpi lainsäädännön rekisterinpitäjälle asettamia velvoitteita pelkästään tietosuojavaltuutetun kannanottojen ja tuomioistuinratkaisujen kautta. Luennoitsijat jakavat myös parhaat käytännön vinkkinsä riskien välttämiseksi ja henkilötietojen asianmukaiseen käsittelyyn.

Seminaarin luennoitsijoina toimivat asianajaja Eija Warma, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy ja ylitarkastaja Katja Ahola, Tietosuojavaltuutetun toimisto.

  • Asianajaja Eija Warma vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän on yksi harvoista suomalaisista asianajajista, joka on erikoistunut pelkästään tämän alan toimeksiantojen hoitamiseen. Eijan usean vuoden kokemus, laaja-alainen kansallinen ja kansainvälinen alan tuntemus sekä työkokemus tietosuojavaltuutetun toimistosta tekevät hänestä arvostetun tietosuoja-osaajan.
  • Katja Ahola (OTM) toimii ylitarkastajana tietosuojavaltuutetun toimistolla. Siellä hänen vastuualueilleen kuuluu mm. verkkoon, kuntiin ja kolmanteen sektoriin liittyviä asioita. Katja on viime vuosina käynyt luennoimassa erilaisista henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä teemoista.

 

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksia #tapauksiatietosuojasta @Lakikoulutus

Seminaarin ohjelma

Seminaarin luennoitsijoina toimivat asianajaja Eija Warma, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy ja ylitarkastaja Katja Ahola, Tietosuojavaltuutetun toimisto.

8.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00

Seminaarin avaus ja johdatus päivän teemoihin

9.15

I Tapauksia työelämän tietosuojasta

• Työnantajan oikeus käsitellä työntekijän sähköistä viestintää?
• Tietosuojavaltuutetun päivitetyt suositukset työterveyshuoltoon
• Ilmiantopuhelimet ja niihin liittyvä ohjeistus

10.30

Keskustelua ja tauko

10.45

II EU-tuomioistuimen käytäntö ennakoi tietosuojan voimistumista unionissa

• Schrems-tapaus: henkilötietojen siirtämisestä Yhdysvaltoihin
• Weltimmo – muodollisesti jäsenvaltioon sijoittautunut rekisterinpitäjä ja toimivaltaisen viranomaisen määrittäminen

12.00

Lounas

13.00

III Henkilötiedot liikkuvat verkossa

• Henkilötiedon määritelmä – IP-osoite henkilötietona
• Vahingonkorvausvaatimus internetsivustolla levitettyjen henkilötietojen johdosta

14.15

Iltapäiväkahvi

14.30

IV Digitalisaatio tuo tietosuojan kaikkialle

• Taloyhtiöiden älylukot ja henkilötietojen käsittely
• Keskustelua päivän teemoista

16.00

Seminaarin päätös

Seminaarin hinta

Yksityinen sektori

Seminaari

Hinta:

Koko seminaari

730 €

Julkinen sektori tai Lakimiesliiton jäsen

Seminaari

Hinta:

Koko seminaari

547,5 €

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoa

Ann-Marie Söderholm

+358 50 570 4957
Ann-Marie.Soderholm@almamedia.fi