Tietosuoja-asetuksen mukaan

läpinäkyvyyden periaatteen mukaisesti yleisölle tai rekisteröidylle tarkoitettujen tietojen on oltava tiiviisti esitettyjä sekä helposti saatavilla ja ymmärrettäviä, ne on
ilmaistava selkeällä ja yksinkertaisella kielellä ja lisäksi tarvittaessa ne on havainnollistettava.”

Toteutuuko tämä käytännössä? Miten muotoilet tietosuojan helpommin ymmärrettäväksi?

Seminaari kokoaa yhteen tietosuoja- ja muotoiluosaajat pohtimaan legal designin lähtökohtia, tietosuojavaatimuksia ja käyttäjälähtöistä tietosuojaviestintää.

Seminaarin asiantuntijoina muun muassa:

Asianajaja Johanna Rantanen, Asianajotoimisto Dottir Oy (pj.)
Director, Data Protection and Privacy Riikka Turunen, Sanoma Oyj

———————————————————————

Tietosuojajohtaja Riikka Turunen Sanomalta ja asianajaja Johanna Rantanen Dottirilta kertovat miten tuotteen tai palvelun käyttäjä saadaan ymmärtämään sopimustekstejä.

Mitä legal design on ja miksi se on tärkeää?

Legal designissa pyritään tuomaan muotoilun työkaluja juridiikkaan koska juridisella tiedolla on käyttäjiä, jotka toimivat tiedon perusteella. Juristin keskeistä osaamista kuitenkaan ei ole tehdä esimerkiksi sopimustekstiä käytettävämmäksi, vaan sitä pitäisi suunnitella muiden ammattilaisten, kuten ohjelmistokehittäjien ja designereiden kanssa.

Mitä tietosuoja-asetuksen privacy by design -toimintaperiaate tarkoittaa käytännössä?

Tietosuoja on huomioitava tuotantoprosessissa alusta lähtien, käyttöliittymästä arkkitehtuuriin ja kooditasoon asti. Suunnitteluvaiheessa arvioidaan tuotteen tai palvelun vaikutus yksityisyyteen ja tietosuojaan. Kehitysvaiheessa rakennetaan tietoturvaratkaisut perustuen uhka-analyyseihin, ja määritellään miten tietosuojan vaatimukset toteutetaan. Jos yrityksellä on monta eri brändiä, tulisi selvittää asiakaskokemuksen rajapinnat ja miettiä miten niiden kautta viestitään tietosuojasta ja tarjotaan tavat hallinnoida digitaalista identiteettiä.

Miksi legal design on avainasemassa tietosuojaviestinnässä?

Tietosuoja-asetus edellyttää tiedon ymmärrettävyyttä. Yrityksen tulee hyvissä ajoin miettiä datan käyttötarkoitukset joista tulee viestiä asiakkaalle koko datan käsittelyn elinkaaren ajan.

Seminaarin ohjelmaa viimeistellaan parhaillaan.

Seminaarin hinta

Yksityinen sektori / Julkinen sektori ja Lakimiesliiton jäsen

Etuhinta 29.3. asti                      745 €/ 583 €
Normaalihinta 845 €/ 633 €

Hintoihin lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, kahvit ja lounas.

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Ilmoittaudu

Lisätietoa